• 100% installatie garantie
  • Altijd een vrijblijvend advies
  • Regio Ospel, Weert en omgeving

CV-ketel kopen

Een cv-ketel, ook wel een centrale verwarmingsketel genoemd, is een verwarmingsinstallatie die werkt op aardgas. Nog steeds is een (moderne) cv-ketel prijstechnisch nog altijd de beste keuze. Het is een kleinere investering dan een warmtepomp en ze zijn het snelste leverbaar.

CV Ketel kopen Osroy Ospel en Weert

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er bestaan verschillende soorten cv-ketels. OSROY legt je graag uit wat de verschillen zijn en wat de plus- en minpunten zijn. Onze jarenlange expertise helpt jou de beste keuze maken. Grofweg zijn er twee keuzes op de markt: soloketels en combiketels. De soloketel heeft maar één mogelijkheid, namelijk het verwarmen van je huis. Een combiketel kan ook het tapwater verwarmen. Zo heb je geen losse boiler meer nodig in de keuken of badkamer.

De techniek van een cv-ketel is minder ingewikkeld dan die van een warmtepompinstallatie. Door een brander wordt het water in de ketel verwarmd. Middels verwarmingsbuizen en radiatoren wordt de warmte in huis verspreid. Water dat in de radiatoren vervolgens afkoelt, stroomt weer terug naar de ketel waar het opnieuw wordt verwarmd. Is het water vervolgens op de door de thermostaat ingestelde warmte, dan stopt de brander met verwarmen. De combiketel wordt door de meeste huishoudens gekozen, simpelweg door de combifunctie van het verwarmen van je woning én het tapwater.

Door condensatie een erg hoog rendement

De nieuwste cv-ketels die wij installeren hebben via condensatie een erg hoog rendement. Door deze techniek zijn de stookkosten lager en is het een bewezen energiezuinige manier van verwarmen. Nog niet zuinig genoeg? Door een zonneboiler aan te sluiten op je zonnepanelen bespaar je op je gasverbruik doordat de zonne-energie het water verwarmt. Zo kan je voor relatief lage kosten je energieverbruik omlaag brengen.

Toch zijn er enkele minpunten aan de cv-ketel. Op lange termijn is een cv-ketel geen investering en je bespaart alleen kosten op korte termijn. Omdat hij gemiddeld 13 jaar meegaat en dan vervangen moet worden, is hij ook niet toekomstbestendig. Ook de regels vanuit de overheid spelen een rol. De subsidie geldt alleen voor warmtepompen en niet voor een cv-ketel.

Ontdek de hoge standaarden

Een installatiebedrijf voor verwarming, CV ketels, warmtepompen, airconditioning met enorm hoge service standaarden.

Meer over ons

Al veel tevreden klanten gingen jou voor