• 100% installatie garantie
  • Altijd een vrijblijvend advies
  • Regio Ospel, Weert en omgeving

Airco onderhoud

Het juist onderhouden van een airco installatie is belangrijk. Je hebt vast wel eens gehoord dat een slecht onderhouden airco ook slecht is voor je gezondheid. Wij vertellen je graag waarom.

Werking en efficiëntie

Airco’s zijn multifunctionele apparaten. Ze kunnen verkoelen, verwarmen, ventileren, reinigen en de lucht ontvochtigen. Voornamelijk ontvochtigen, reinigen en ventileren van de lucht zijn belangrijke eigenschappen als het gaat om het bestrijden van bacteriën en schimmels. In een ruimte, zowel op kantoor als thuis, wordt dagelijks heel wat vocht geproduceerd. Kan het vocht nergens naartoe, dan hoopt het zich op en condenseert het op bijvoorbeeld deuren en ramen. Het onvermijdelijke gevolg is dan schimmelvorming rondom deze plekken in de ruimte.

Het luchtreinigende vermogen van een airco zorgt ervoor dat ook pollen en stof uit de lucht worden verwijderd, om zo allergische reacties te voorkomen. Bij de airco’s van Mitsubishi kun je kiezen uit verschillende soorten filters om de luchtkwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Wanneer het buiten erg koud is laten veel mensen de ramen gesloten om de warmte binnen te houden. Er moet dan worden gezorgd dat de ruimte op een andere manier wordt geventileerd. De luchtcirculatie moet namelijk altijd voldoende zijn, anders adem je steeds vuile lucht in. Door de airco’s van bijvoorbeeld Mitsubishi en Daikin kan op een duurzame manier worden geventileerd. De warmte terugwin installatie binnen het ventilatiesysteem is dan de beste keuze. Zo is de ventilatie optimaal op een energiezuinige manier!

Airco onderhoudscontract

Er zijn verschillende redenen waarom het onderhouden van een aircosysteem belangrijk is. Een professional voorkomt storingen en problemen met de werking van de apparatuur. Daarnaast worden de systemen gereinigd om schimmelvorming, vieze luchtjes en gebreken te voorkomen. Zo blijft de apparatuur zo efficiënt mogelijk werken op een energiezuinige manier.

Om bovenstaande zaken op orde te houden adviseren we één keer per jaar de airco te laten controleren en onderhouden. Het is ook mogelijk om bij OSROY een onderhoudscontract af te sluiten.

Bij service en onderhoud nemen we de volgende werkzaamheden mee:

  • De buitenunit ondergaat een technische inspectie
  • De isolatie van de koelleidingen wordt gecontroleerd en waar nodig vervangen
  • We controleren de algehele werking van de airco
  • We controleren de filters en het niveau van de koelmiddelen
  • De filters, lekbak en de verdamper worden gereinigd.
Meer informatie

Al deze zaken zorgen dus voor een goede, efficiënte werking die de luchtkwaliteit optimaliseert. Airco’s die slecht worden onderhouden kunnen door bacterie-ophoping dan ook vervelende klachten veroorzaken zoals verkoudheidsklachten, gevoelige ogen en geïrriteerde luchtwegen.

Natuurlijk is jouw woon- of kantoorruimte uniek en leveren wij verschillende soorten installaties. Wij adviseren dan ook graag over het onderhoudscontract gericht op jouw situatie.

Ontdek de hoge
service normen

Een installatiebedrijf voor verwarming, CV ketels, warmtepompen, airconditioning met enorm hoge service normen

Meer over ons

Al veel tevreden klanten gingen jou voor